IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

IFP News

Ziua Lucrătorului Medical si a Farmacistului

Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului este marcată în Republica Moldova, anual, în a treia duminică a lunii iunie. Această zi recunoaște nobilitatea profesiei de lucrător medical, una dintre cele mai responsabile profesii. În acest context, astăzi, s-a desfășurat adunarea solemnă a Colectivului, în care, Directorul institutului, Doina Rusu, a exprimat înaltă apreciere și recunoştinţă pentru profesionalism, devotament, dăruire depuse în acordarea asistenței medicale.

Mesaj de felicitare al directorului general al CNAM cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical şi a Farmacistului

Cu prilejul Zilei Lucrătorului Medical şi a Farmacistului directorul general al CNAM, Ion Dodon, a exprimat profunda recunoştinţă colectivului Institutului de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” pentru munca, devotamentul, grija şi dăruirea manifestată zi de zi în prestarea serviciilor de sănătate în domeniul ftiziopneumologiei.

 

Conferința de Pneumologie INSPIR 2024, Iași, România

În cadrul Conferinței de Pneumologie INSPIR 2024, care se desfășoară în perioada 04-07 iunie, Iași, România, Simpozionul Major cu genericul ”Probleme de management therapeutic, subtilități de abordare” a fost atrasă atenția asupra unei problemei globale majore cu privire la fumat și efectele negative asupra sănătății în Republica Moldova.

31 Mai - Ziua Mondială fără tutun

Ziua Mondială fără tutun se marchează anual pe 31 mai, care are scopul de a atrage atenția asupra prevalenței răspândite a consumului de tutun și asupra efectelor negative asupra sănătății, care în prezent sunt peste 7 milioane de decese în fiecare an la nivel mondial, dintre care 890 000 sunt rezultatul expunerii nefumătorilor la afecțiuni secundare.

31 Mai Ziua Mondială fără tutun

Ziua Mondială fără tutun se marchează anual pe 31 mai, care are scopul de a atrage atenția asupra prevalenței răspândite a consumului de tutun și asupra efectelor negative asupra sănătății, care în prezent sunt lpeste 7 milioane de decese în fiecare an la nivel mondial, dintre care 890 000 sunt rezultatul expunerii nefumătorilor la afecțiuni secundare.

Ziua Mondială de luptă împotriva astmului bronșic

La data de 17 mai 2024 a avut loc Conferința științifico-practică consacrată Zilei Mondiale de luptă împotriva astmului bronșic cu genericul ”Educaţia despre astm responsabilizează”. În cadrul evenimentului s-a discutat cu privire la educația astmaticului prin prisma relației pacient-alergolog-medic de familie, factorii de risc în dezvoltarea afecțiunilor alergice ale căilor respiratorii, tratamentul infecțiilor respiratorii la copiii cu astm bronșic și cu privire la noi opțiuni de tratament al astmului bronșic.

12 mai - Ziua Internațională a Asistenților Medicali

 Ziua Internațională a Asistenților Medicali este marcată anual la data de 12 mai. Genericul pentru anul 2024  este: „Asistenții noștri. Viitorul nostru.

HRISTOS A ÎNVIAT!

 

Curs de instruire cu privire la prevenirea și combaterea corupției

La data de 29 aprilie 2024 s-a desfășurat Cursul de instruire cu genericul “Integritate pentru sănătate”, organizat de Centrul Naţional Anticorupţie cu suportul Guvernului Elveției.