IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

IFP News

”O primăvară de vis, plină de dăruire de viață”

Angajații Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiiuc” prezintă un exemplu pentru societate prin participare activă în Campania de donare voluntară de sânge și componente sanguine cu genericul ”O primăvară de vis, plină de dăruire de viață” și îndeamnă pe toți doritorii de a participa voluntar în această Campanie, care are scop de a dărui viață!

Conferință ştiinţifico-practică cu genericul „Medicina somnului la adult”

La data de 24 februarie 2023, a avut loc Conferința ştiinţifico-practică cu genericul „Medicina somnului la adult”.

Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor din domeniul Științei

Anual, la data de 11 februarie se marchează Ziua Internațională a Femeilor și Fetelor din domeniul Stiinței, fiind adoptată la 22 decembrie 2015 de către Adunarea Generală a ONU. Acest eveniment are scopul de a recunoaște rolul Femeilor și Fetelor în știință.

În memoriam Veronica TIMUȘ

 La data de 19 ianuarie 2023 a trecut în eternitate ftiziopneumologul Veronica Timuș. În perioada 1971-1977 urmează studii la Institutul de Stat de Medicină din Chișinău. Din anul 1978 a activat în funcție de ftiziopneumolog, ulterior medic şef al Spitalului de boli tuberculoase din Vorniceni, după care vicedirector, șef secție MDR 2 în cadrul Clinicii Vorniceni, Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”.

Întrunire cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, colectivul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” sunt felicitați de către administrație și comitetul sindical, într-o ședință festivă. Evenimentul a fost încununat de către colindători.

 

 

 

 

La Mulți Ani!

 

Conferința de Medicină Personalizată

La data de 5 decembrie începând cu ora 10 va avea loc Conferința de Medicină Personalizată 2022 (online, gratuit), organizată anual de Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed), București, Romania.
Link-ul pentru detail ș inregistrare: 
https://raportuldegarda.ro/personalised-medicine-conference-2022/?fbclid...

18 -24 noiembrie - Săptămâna Mondială de Conștientizare a rezistenței la antimicrobiene

În contextul marcării Săptămânii Mondiale de Conștientizare a rezistenței la antimicrobiene cu tema campaniei pentru 2022 „Prevenim rezistența antimicrobiană împreună!”, la 25 noiembrie în cadrul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc” a avut loc ședință de informare cu privire la rezistența la antimicrobiană. În cadrul acestei ședințe Dl Bacinschi Nicolae, dr. hab. în șt. med., prof.

18 -24 noiembrie - Săptămâna Mondială de Conștientizare a rezistenței la antimicrobiene

 Săptămâna Mondială de Conștientizare a rezistenței la antimicrobiene are loc în perioada 18 -24 noiembrie. Este o campanie globală având scop de a crește gradul de conștientizare și înțelegere a rezistenței la antimicrobiene. Tema campaniei pentru 2022 este „Prevenim rezistența antimicrobiană împreună!”, sub sloganul „Antimicrobiene: administrați cu grijă”. Aceasta este o preocupare majoră, deoarece o infecție rezistentă poate ucide.
Reguli privind administrarea corectă a antimiceobienelor:

“Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!”

La data de 18 noiembrie în cadrul Institutului de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” a avut loc ședință de informare cu genericul “Vaccinează-te! Protejează-ți viitorul!”, cu privire la vaccinare, tipuri de vaccinuri, benficiile vaccinării, efecte adverse, rezultatele implementării vaccinării, importanța vaccinării, care contribuie la micsorarea semnificativa a morbiditatii cu maladii infectioase, cancer. Informația a fost prezentată de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.