IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

În memoriam: Timofei POPESCU, doctor în științe medicale, șef laborator

 La data de 06 ianuarie 2024 a trecut în neființă Dl. Timofei Popescu, doctor în științe medicale, Șef, Laboratorul de Referință în Microbiologia tuberculozei (Vorniceni). Toată activitatea sa profesională a dedicat-o domeniului micobacteriologiei, implicându-se cu dăruire. A elaborat bazele universale în pregătirea mediilor cu proprietăţi nutritive, necesare pentru cultivarea micobacteriilor tipice şi atipice – mediul nutritiv „Vorniceni”, utilizat pe larg în Republica Moldova, cât şi peste hotare. În anul 1991 a susținut teza de doctor în științe medicale. Domeniul de cercetare fiind elaborarea, perfecționarea și implementarea metodelor şi tehnologiilor rapide de diagnostic al tuberculozei, a studiat fenomenul rezistenţei medicamentoase şi impactul acestui fenomen asupra sănătății publice. A contribuit la dezvoltarea Serviciului de microbiologie în depistarea și diagnosticul tuberculozei în Republica Moldova.
Dl Dr. Timofei Popescu are în palmares peste 80 de lucrări științifice, inclusiv ghiduri, îndrumări metodice, brivete de invenții, certificate de inovator. A fost membru a mai multor Societăți științifice, inclusiv a Societății de Ftiziopneumologie și Societatea de Micobacteriologie Clinică din Republica Moldova.
Dr. Timofei Popescu va ramâne în amintirea noastră ca o persoană deschisă, onestă, sociabilă și responsabilă.

În aceste momente de profundă tristeţe şi durere, adresăm sincere condoleanţe şi sentimente de compasiune familiei, rudelor, prietenilor.


Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Funeraliile vor avea loc marți, 09.01.2024, ora 10.00, Biserica „Sf. Ierarh Nicolae”, or. Cricova, str. Chişinăului 65.


Cu profund regret,
Colectivul Institutului de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”
Societatea de Ftiziopneumologie din R. Moldova
Societatea de Micobacteriologie Clinică din R. Moldova