IMSP - Institutul de Ftiziopneumologie "Chiril Draganiuc"

Limba site-lui:
  • Romanian
  • English
  • Russian

„Ordinul de Onoare”

Regretatului Profesor Dmitri SAIN i s-a conferit post-mortem „Ordinul de Onoare” în semn de profund omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă în realizarea activității medicale în perioada pandemiei COVID-19. Ordinul a fost înmânat membrilor familiei de către președintele Republicii Moldova, Maia SANDU, la data de 12 august 2021. Cu distincția „Ordinul de Onoare” au fost apreciați 134 de lucrători medicali.
Profesorul Dmitri SAIN a activat în domeniul ftiziopneumologiei timp de 53 de ani, inclusiv 5 ani, medic-şef la Clinica nr. 2 din Vorniceni, ulterior, în perioada 1982-1988, a fost director al Institutului de Cercetări Ştiinţifice în Tuberculoză. S-a implicat cu suflet în munca responsabilă clinică și de cercetare. Domeniul de cercetare fiind managementul şi monitoringul tuberculozei drogrezistente în vederea îmbunătăţirii situaţiei epidemiologice a tuberculozei. Elaborarea schemelor curative individualizate, determinarea particularităţilor de diagnostic şi management în tuberculoza cu rezistenţă extinsă. Din anul 1988 a activat în funcție de șef de Laborator științific ”Managementul și Monitoringul Tuberculozei”, Institutul de Ftiziopneumologie ”Chiril Draganiuc”.
Profesorul Dmitri SAIN va ramîne în amintirea noastră ca o persoană deschisă, onestă, responsabilă care s-a implicat cu dăruire în munca deloc ușoară de specialist în domeniul ftiziopneumologiei.